Belföld

2009.08.18. 02:28

Tesztelik az új oltóanyagot

Veszprém - Rendben zajlik az új influenza (H1N1) elleni védőoltás tesztelése dr. Sinka László rendelőjében.

Győrffy Árpád

A veszprémi háziorvos egyik pilisvörösvári kollégájával párhuzamosan vállalkozott arra, hogy az injekciót száz-száz önkéntesnek beadják. 

Az érintettek mindegyike 18 év feletti. A veszprémi résztvevők között azonos arányban találhatók a különböző korosztályhoz tartozók. 

Az idősebbek a korábbi betegségeik miatt már rendelkeznek bizonyos védettséggel az új influenzatörzzsel szemben, ugyanakkor nekik inkább lehetnek olyan betegségeik, amelyek együtt az influenzával nagyobb veszélyt hordoznak. 

A fiatalabbak közül elsősorban azok jelentkeztek, akik sokat utaznak és külföldön is sűrűn megfordulnak. A résztvevők között van 80 évesnél idősebb személy is. 

A jelentkezők többsége a veszprémi háziorvos saját páciensei közül került ki. Sinka László elmondta, hogy az oltás előtt mindenkit megvizsgált. Aki éppen fertőző beteg volt vagy meghatározott betegsége van, nem vehet részt a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!