Belföld

2010.03.23. 19:38

Varga Mihály: az ország két éven belül visszanyerheti, amit nyolc év alatt elveszített

Szentlőrinc - Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerint Magyarország két éven belül visszanyerheti azt, amit az elmúlt nyolc évben elveszített.

MTI

"Csodák nyilván nincsenek, de amilyen változási hangulatban van az ország, ahogy 1945 után, úgy most is megvan a lehetősége, hogy talpra álljon és újra a közép-európai régió éllovasa legyen" - mondta a volt pénzügyminiszter kedden a baranyai Szentlőrincen, lakossági fórumon.

A helyi művelődési ház színháztermébe nagy taps kíséretében belépő politikus mintegy száz fős közönsége előtt a munkahelyteremtést nevezte a siker legfontosabb feltételének. Hangsúlyozta: a Fidesz terve, hogy tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtsen.

Közölte, amikor pártja 2002-ben átadta a kormányzást, a munkanélküliségi ráta 5,6 százalékos volt, ma 10,8 százalékos, a regisztrált álláskeresők száma pedig 654 ezer.

Varga Mihály szavai szerint a Fidesz programjában - így a munkahelyteremtés tekintetében is - egyelőre irányokat jelölt ki, konkrét javaslatokkal akkor tud előállni, ha megismeri az államkassza valós helyzetét.

Úgy vélte: az új állások létrehozása érdekében szükség lesz a kis- és középvállalkozók támogatására, helyzetbe hozására, terheik könnyítésére, ugyanúgy, mint piacvédelmi intézkedésekre, a feldolgozó- és élelmiszeripari kapacitások bővítésére.

A Fidesz alelnöke szólt arról is, hogy fontos feladat az önkormányzatok további eladósodásának megfékezése, továbbá a mentelmi joggal kapcsolatos szabályozás megváltoztatása. Utóbbira azért, hogy "köztörvényes ügyekre ne legyen érvényes a mentelmi jog".

Varga Mihály a nyugdíjakkal kapcsolatban megjegyezte: pártja választási győzelme esetén garantálja a nyugdíjak reálértékének megtartását, és azt is, hogy nem hagyják az állami nyugdíjrendszer privatizálását.

A több mint kétórás lakossági fórumon többen tréfás megjegyzéseket fűztek a politikus mondandójához. Amikor Varga Mihály szándékosan félbehagyott egy mondatot, várva, hogy valaki befejezze, rögtön érkezett a válasz a sorok közül.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!