Belföld

2009.01.07. 03:27

Vizsgáznak a diákok

<b>Veszprém</b> - A Pannon Egyetem 10478 nappali és levelező tagozatos hallgatója 2318 tantárgyból vizsgázik, az oktatók 11 069 vizsgaalkalmat adtak meg számukra.

Balla Emőke

December 20-án kezdődött és február 6-ig tart a téli vizsgaidőszak a Pannon Egyetemen. Egy-egy hallgató általában nyolc-kilenc vizsgát tesz egy félévben, a megmérettetések többnyire írásbeliek, vannak tantárgyak, ahol az írásbeli a szóbeli beugrója .

Vannak hagyományosan nehéz tárgyak, amitől a hallgatók tartanak, ilyen a matematika, a fizika, a kémia, a fizikai kémia, a közgazdasági tárgyak, a számvitel és a menedzsment. 

A diákok számítógépen, a Neptun rendszeren keresztül jelentkeznek a vizsgákra, a választott időpontot előző nap délig módosíthatják. 

Jegyeiket a Neptun rendszerben és az indexben is rögzítik, a következő félévtől azonban megszűnik a kézbe fogható bizonyítvány szerepe; a tavaszi félévben már csak elektronikus indexet vezetnek, az indexet csak tanulmányaik végén kapják meg a hallgatók, tájékoztatott Nagyné Stribl Tünde, az oktatási igazgatóság igazgatója.

Többen jelezték lapunknak, hogy decemberben, a vizsgára jelentkezés időpontjában és január 5-én, hétfőn sem lehetett belépni a Neptun rendszerbe. 

Ennek okáról az oktatási igazgató elmondta: január 5-én mindenki egyszerre jelentkezett be a rendszerbe, szeretett volna vizsgára jelentkezni, vizsgaidőpontot módosítani, tantárgyat felvenni, ezért okozott nehézséget a belépés. 

Az informatikusok figyelik a rendszer leterheltségét, észrevehető, hogy délelőtt 11 és 12 óra között mindig nehezebb azt elérni - a diákok ilyenkor módosítják a vizsgaidőpontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!