Borosta

2011.10.26. 08:37

Driver: San Francisco utcáin

Volt idő, mikor a Driver-sorozat etalonnak számított, de később kissé megkopott a játék. A fejlesztők a legújabb, San Francisco résszel akarják feltámasztani.

Sámel József

Régivonalas rajongóknak talán nem kell bemutatni a történetet. Visszatérő hősünk, John Tanner detektív ismét a főgonosz Jericho nyomába indul, aki időközben megszökött a börtönből.

A Driver: San Francisco alapfelállása meglehetősen egyszerű, de élvezetes. Nem kell kiszállnunk az autóból, a sztorit a kocsiból is végignyomhatjuk, sőt számos mellékküldetés, kihívást, utcai versenyt is teljesíthetünk a szépen kidolgozott városban utazgatva. Minden látványos megmozdulásért pontokat kapunk, melyeken frissétéseket és új verdákat vásárolhatunk.


A küldetések sokszínűségéért mindenképpen dicséret illeti a fejlesztőket, hol vad autós üldözésben kell részt vennünk, hol a versenytársak leszorítása, kocsijuk rommá törése lesz a feladatunk, de vannak időre teljesítendő küldetések, s olykor az egész San Francisco-i rendőrség üldöz majd minket. A kocsira persze érdemes vigyázni, a hajsza során a törés nem csupán esztétikai sallang, hanem drámaian lassítja a sebességet. Ilyenkor érdemes használni a játék legnagyobb újítását, melynek köszönhetően főhősünk bármely másik – nem ellenfél – sofőr bőrébe bújhat. Az így szerzett új kocsival el is tűnhetünk a helyszínről, de keresztbe is állhatunk az úton, hogy feltartsuk az üldözőket. A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, ráadásul a vezetési élmény remek grafikával párosul. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!