Bulivan

2010.05.04. 11:19

Hobo: Látnokok, költők, csavargók

A 2009-ben MAHASZ: Fonogram-életműdíjjal és 2010-ben az ARTISJUS által az "Év Szövegírója" címmel kitüntetett Földes László, vagy ahogy mindenki ismeri: Hobo, nem mindennapi gyűjteményes kiadvánnyal lepte meg a kultúrára és a különlegességekre fogékony rajongóit: egy gyönyörű, 40 oldalas kötetben négy DVD-n hét legendás előadását tette közkinccsé.

Kiss Nikolett

Az első korongon a Vadászat 2009-ben a debreceni Csokonai Színházban bemutatott előadásának felvétele látható Vidnyánszky Attila rendezésében.

A második lemezen két amerikai mestere előtt tiszteleg: Allen Ginsberg: Üvöltés (1988) és az Amerikai ima – szeánsz Jim Morrison verseiből és dalaiból (1992) című műsorainak eredeti, máshol már nem látható felvételei szerepelnek.

A harmadik lemezen két József Attila-műsora kapott helyet. A Légy ostoba! című darab, amelyet a Katona József Színházban mutatott be 1991-ben Márta Istvánnal, valamint a Tudod, hogy nincs bocsánat című előadás, amelyet az Új Színház Kamaraszínpadán rögzítettek 2006 júniusában.

A negyedik korongon a Csavargók tízparancsolata című önéletrajzi monodrámájának felvétele szerepel, amelyet 2008-ban a debreceni Csokonai Színházban mutatott be, valamint Az akasztottak balladája című műsora Francois Villon verseiből egy 2006-os felvételről, amely az Új Színház Kamaraszínpadán készült.

A régi felvételek technikailag felújított sztereó és 5.1-es hangsávval hallhatók. A rengeteg fotóval illusztrál kötet a hét műsorral kihagyhatatlan darab minden igényes gyűjtő számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!