Bulivan

2011.01.19. 10:20

Tehetség vagy szerencse? - Tehetségkutató sorozat

Még egy napig (csütörtök éjfélig) lehet jelentkezni a Talentométer könnyűzenei tehetségkutatóra.

Napló Online

Vajon tehetség vagy szerencse kérdése betörni a zenei életbe? Valószínűleg mindkettő. Az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. éppen ezért hirdette meg könnyűzenei tehetségkutató sorozatát. Öt műfajban (rock/metál, elektronikus, világzene/népzene, hiphop/reggae/dancehall, dzsessz) várják a jelentkezéseket és nevezéseket. Még egy nap, és január 20.-án lezárul a Talentométer nevezési időszaka. Az eddigi mérleg: több mint ötszáz (!) jelentkező zenekar és előadó, több ezer közönségszavazat.

Az elődöntőkbe a zsűri és a közönség is juttathat előadókat. A jelentkezési határidő után komoly szakmai zsűri dönt arról, hogy melyik a műfajonként 18-18 továbbjutó zenekar. A közönség abban dönthet, hogy kié a "vigaszág": a tovább nem jutó jelentkezők közül műfajonként az 2-2 kerül be az elődöntőkbe, amelyekre a legtöbb közönségszavat érkezett.

Érdemes tehát nézegetni/hallgatni az eddig jelentkezett előadók bemutatkozó anyagát, annál is inkább, mert több Veszprém megyei zenekar is ott van a mezőnyben, többek között a Nősténykentaur, a Bors, vagy épp a Stoneblade zenekar.

 

A nevezéshez a jelentkező zenekaroktól, előadóktól biográfiát (tagok, elérhetőségek, rövid történet, fotót) valamint három darab saját szerzeményt tartalmazó hangfelvételt várnak. A január 20-án záruló selejtező után a kiválasztott zenekarok és előadók szakmai zsűri és értő közönség előtt, élőben bizonyíthatnak a júniusig tartó koncertek során, az A38 Hajón.

A júniusi döntőbe jutottakra értékes szakmai díjak és nyeremények, tévéfelvétel, klipforgatás, stúdióidő, koncertturné és egyéb lehetőségek várnak. Nevezési díj nincs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!