Bulivan

2013.03.18. 13:16

Húsz év a színpadon - Dávid Roland lép fel

Veszprém - A Gitáros esték sorozat részeként Dávid Roland énekes, előadóművész ad ingyenes koncertet kedden este 19.30-tól a Pannon Egyetem E épületének kamaratermében.

Szabó Péter Dániel

Az intézmény közművelődési titkársága által immár a nyolcadik esztendeje szervezett programsorozat alapvető célja az élő zene népszerűsítése. Az elmúlt években többek között olyan előadók és csapatok léptek az E kamara színpadára, mint Hangácsi Márton, Török-Zselenszky Tamás, a Garda Benkő Blues Duó vagy az utcazene-győztes Petruska András, mondta el kérdésünkre  a szervező, Felföldi Gábor közművelődési titkár.

Dávid Roland énekes lesz a Gitáros esték sorozat vendége az egyetemen (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A sorozat vendége ezúttal a színpadi szerepeiről is ismert énekes, Dávid Roland lesz, aki eddigi pályafutása egyfajta összegzéseként tekint a kedd esti koncertre.
- Ugyan nem szokásom nosztalgiázni, de a felkészülés közben jutott eszembe, hogy épp 20 esztendeje, 1993 februárjában kezdtem el színpadon énekelni. Épp ezért visszatekintés is lesz a mostani fellépés, vagyis klasszikus Led Zeppelin, Deep Purple, Cream és persze Session-dalok is felcsendülnek majd. Emellett külön öröm, hogy a pub-koncertekkel ellentétben itt lesz lehetőség ritkábban játszott nóták, például musicalekből ismert szerzemények előadására - mondta el Dávid Roland, aki nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy alig 4,5 éve gyakorló gitárosként meghívást kapott az egyetem közművelődési titkárságának jól ismert koncertsorozatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!