Bulivan

2013.07.19. 12:14

Nagy buli a parkerdőben

Már a nyitónapon is óriási buli kerekedett az Alfa Fesztiválnak otthont adó Cseri-parkerdőben.

Szabó Péter Dániel

Csütörtökön olyan zenekarok adták a talpalávalót, mint a Kaukázus, a Hollywoodoo és a Punnany Massif, de az örökifjú Deák Bill Gyula is színpadra lépett.

A csütörtökön startoló fesztivál nyitónapjának estéjére már szép tömeg gyűlt össze a nagyréten, ahol volt is mit nézni, illetve hallgatni, hiszen Kőbánya első számú exportcikke, az egyedülálló hangú Bill kapitány szórakoztatta a nagyérdeműt. Persze nemcsak miatta volt érdemes kilátogatni a háromnapos dzsemborira.

 

Emlékezetes koncertet adott a fesztiválon a veszprémi Hollywoodoo zenekar. Képünkön Trócsányi Gergely, a banda énekese (Fotó: Szabó Péter Dániel)



A közel három éves szünet után visszatérő Kaukázus lendületes, rendhagyó színpadi táncversennyel egybekötött koncertet adott, a hip-hopban utazó, észveszejtő szövegekkel operáló Punnany Massif pedig több generációt mozgatott meg éjszakába nyúló buliján. A Veszprém megyei bandák is szép számmal képviseltették magukat Várpalotán, elég, ha az ezúttal is komoly zúzást prezentáló Pigs Might Fly vagy a Trócsányi Gergely vezette Hollywoodoo nevét említjük.

 



Pénteken este tovább folytatódik a mulatság a város határában. A délutáni programban Török Ádám és az Ős-Mini dzsesszbe hajló szerzeményeit éppúgy hallhatja a közönség, mint nagy a klasszikus magyar táncdalok rock-átdolgozásait játszó Zorall zenekart vagy a Bikinit.

Az Alfa Fesztiválon ünnepli megalakulásának 30 éves jubileumát játszó Aurora zenekar, akik gazdag életművükből villantanak fel majd néhány örökbecsű punk slágert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!