Bulivan

2009.10.16. 07:41

Ázsiai dalfesztivált szeretne Vlagyimir Putyin

Moszkva - Kína, a közép-ázsiai országok és Oroszország közös dalfesztiváljának ötletét vetette fel Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök szerdán a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) vezetőinek pekingi találkozóján.

MTI

Putyin szerint az Intervision (Intervízió) elnevezésű zenei fesztivál szorosabbra fűzné a nemzetek közti kulturális szálakat, ugyanakkor az évente megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztivál riválisává is válhatna. Egy ilyen eseményen kínai jazzénekesek vehetnék fel a versenyt oroszokkal, kazahokkal, oroszokkal és kirgizekkel.
   
Az egyelőre nem tisztázott, hogy az SCO-ban megfigyelői szerepet betöltő Irán, Irak, Mongólia és Pakisztán is részt vehet-e a megmérettetésen.
   
Az Eurovíziós Dalfesztivált 1956 óta rendezik meg, évente több százmillió nézőt köt a televíziók elé annak ellenére, hogy sok országban a "giccs ünnepének" tartják. 2009 májusában Moszkva volt a zenei esemény házigazdája.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!