Bulivan

2010.07.13. 10:23

John Lennon hetvenedik születésnapjára emlékezik ősszel a világ

Október 9-én töltené be hetvenedik születésnapját minden idők egyik legmeghatározóbb zenésze, John Lennon. Az évforduló kapcsán az 1980-ban meggyilkolt legendás énekes előtt tiszteleg a zenész társadalom.

Gyuricza Ferenc

Az évforduló tiszteletére a The Beatles tagjaként ismertté vált, majd szólistaként is sikeres énekes teljes munkásságát átfogó katalógus jelenik meg, melynek részét képezi a Power To The People című, legnagyobb slágereket összefogó lemez, egy négy CD-s tematikus kiadvány Gimme Some Truth címmel, illetve a gyűjtőknek készül egy 11 CD-s válogatás is, amely John Lennon nyolc szólóalbumának digitálisan feljavított változata mellett kislemezeket és különlegességeket is tartalmaz majd. Ez utóbbi címe John Lennon Signature Box lesz.

- Ez egy igazán különleges év, hiszen a férjem, az életem párja idén lenne 70 éves - mondta John Lennon özvegye, Yoko Ono. - Nagyon remélem, hogy a digitálisan feljavított felvételek eljutnak a rajongókhoz, és új fülek is megismerhetik John nagyszerű zenei munkásságát. Bízom benne, hogy akik ismerik azt a 121 dalt, ami most kiadásra kerül, újra megérinti őket a zene, és új inspirációt kapnak tőle. John dalszövegei ma is legalább annyira helyt állnak, mint a megszületésükkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!