Bulvár

2009.10.21. 09:12

"Lehalkított" templomok

London - Csendre kötelezett két londoni templomot a helyi önkormányzat, mivel a környéken lakók jó ideje panaszkodtak a vasárnapi istentiszteletek túlzott hangerejére.

MTI

A BBC hírszolgálatának (www.bbc.co.uk) jelentése szerint egy kenningtoni és egy walthamstow-i templom ellen indult eljárás, miután a "baráti hangú" egyezkedések kudarcba fulladtak.
   
A két templomra hosszú ideje panaszkodtak a környékbeliek, ezért a helyi hatóságok végül jogi útra terelték a dolgot az istentiszteletek lecsöndesítésére.
   
A walthamstow-i Immanuel Nemzetközi Keresztény Központ csendháborításának ügyében eljáró önkormányzat 20 ezer fontos (közel hatmillió forint) pénzbüntetést helyezett kilátásba, ha a határozatát megszegik.
   
Az Immanuel lelkésze szerint az október 8-án hatályba lépett rendelkezés óta 50-150 hívővel lett szegényebb a vasárnapi istentisztelet, elsősorban a fiatalok hagyták ott a templomot, mert száműzniük kellett a dobokat, a billentyűs hangszereket és le kellett csöndesíteni a kórust.
   
A templomot képviselő Keresztény Jogi Központ illetékese "elszomorítónak" és "zsarnokinak" nevezte az ügy rendezését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!