Bulvár

2016.06.21. 18:15

Rúzsa Magdi: Hordozzon tenyerén az Isten

Pápa - Csodálatos volt a hangulat a pápai Fő téren. Megtisztelő, hogy ilyen sokan jöttek el a koncertemre, úgy láttam, a közönség nagyon jól érezte magát

Polgár Szilárd

Rúzsa Magdi nyilatkozta ezt lapunknak, aki a Játékfesztivál első napján közel tízezer ember előtt lépett fel. A népszerű énekesnőt legutóbb hét éve hallhattuk Pápán, a koncertet követően erről is beszélgettünk vele.

- Sok új dalom született az elmúlt hét évben, ezek közül több rádiós sláger is lett. Élő nagykoncertjeim mellett ötödik éve van műsoron a Pesti Színházban a Magdaléna rúzsa című előadás, amely fantasztikus siker. Presser Gáborral is elindult egy közös turnénk Angyal mellettem címmel, amely idén ősszel folytatódik majd. A tíz évvel ezelőtti Megasztár-győzelmemet pedig dupla arénakoncerttel ünnepeltük. Ezek a produkciók mind nagyon sokra tanítottak. Csupa szép és jó dolog történt tehát velem legutóbbi pápai koncertem óta.

Rúzsa Magdi és Madarász Gábor gitáros, zeneszerző a Fő téren
Fotó: Polgár Szilárd

Rúzsa Magdi lapunknak beszélt arról is, hogy dalai sokkal személyesebbek lettek, mióta a dalszövegeket saját maga írja. Nagyon szeret olvasni, a szobájában mindig ott van Szabó Lőrinc verseskötete, mellette Radnóti és Petőfi is nagy szerelem. Még az iskolában kedvelte meg a verseket és az irodalmat. Ha pihenni szeretne, akkor a könyvekbe menekül, és csak olvas és olvas. Emellett nagyon fontos számára a hit. Pápai koncertjén is azt kívánta a közönségnek, hogy hordozzon mindenkit tenyerén az Isten. - Nekem a hitem nagyon fontos, akárcsak az, hogy jók legyünk és segítsünk a másiknak. Nehéz körülmények között indultam, és más lehetőségem nem volt, mint hogy az Isten lenyúljon értem és segítsen. Azóta is erősen hiszek benne, mert szerintem vannak dolgok, amelyeket nem mi választunk, hanem feladatot bíznak ránk. Az én feladatom pedig az, hogy a jót közvetítsem, zenével és a dalszövegeimmel - fogalmazott pápai koncertje után Rúzsa Magdi.

A játékfesztivál kapcsán hozzáfűzte; a koncert is egy játék, ráadásul ő maga nagyon szerencsés, hiszen világklasszis zenészekkel muzsikálhat együtt a színpadon.

Ennek igazáról a pápai közönség élőben is meggyőződhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!