Bulvár

2009.07.07. 08:27

Szobor készül a megunt játékokból

London, Budapest - Elege lett egy apának a gyerekei megunt játékaiból, így elhatározta, hogy szobrokat csinál belőlük. A játlkszobrásszá vált angol férfi alkotásaiért ma mát több ezer fontot fizetnek.

MTI

"Elnéztem egy napon a gyerekeim megunt játékait, és arra gondoltam, milyen szépek" - mondta Robert Bradford, aki  festészetet és filmezést tanított, de részmunkaidőben dolgozott  pszichoterapeutaként is. 

"A játékok igen színesek, változatos az alakjuk és az anyaguk. Innen eredt az az ötletem, hogy összeragasztom, csavarozom, és tapasztom őket valami mássá" - fűzte hozzá a férfi, akinek alkotásaiért akár 12 ezer fontot (3,8 millió forint) is megadnak.

A gyerekek játékaiból készített első műve négy évvel ezelőtt egy farkaskutya volt - írja a The Daily Telegraph online kiadása (www.telegraph.co.uk). 

"Kísérlet volt, már nem nagyon tetszik, de szerettem csinálni. Így aztán egyre többet készítettem" - mondta a családjával Cornwall közelében élő szobrász.
    
Az alkotó mostanában inkább nagy méretű szobrokat készít, ezekhez néha háromezer játékot is felhasznál. Műanyag figurákkal kezdte, aztán áttért plüssjátékokra és háztartási tárgyakra, például körömkefére és a szappannal impregnált acélgyapotra. 
    
A művész fénykép alapján dolgozik, legnagyobb alkotása egy játékkatona és egy játékangyal. A katona figuráját az iraki háború ihlette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!