Egységfront a korrekt díjakért

<b>Litér</b> - Közös fellépést terveznek a Kelet-Balatoni Kistérségi Társulás települései a kötelező közszolgáltatási díjak indokolatlan emelkedése ellen.

Győrffy Árpád

A kistérségi társulás utolsó múlt évi ülésén kerültek szóba a közszolgáltatások díjainak megállapításával kapcsolatos gondok. 

Többen is elmondták, hogy a szolgáltatást végző vállalkozások a várható inflációt jóval meghaladó mértékű áremelést szeretnének elfogadtatni az önkormányzatokkal. Egyes szolgáltatók még olyankor is az energiaárakra hivatkozva emelnék az árakat, mikor azok éppen jelentősen csökkentek. 

Elsősorban a kommunális szemét elszállításának díjával van probléma, de úgy vélték, rendben kellene tenni az ivóvízzel és szennyvízzel kapcsolatos díjakat is.
 
A polgármesterek szerint nem tartható tovább az a helyzet, hogy a szolgáltató december végén előáll valami magas igénnyel, amit aztán kénytelenek elfogadni. Litéren emiatt arra készülnek, hogy a jövőben szeptemberre előrehozzák a döntés, hogy akár új szolgáltató keresésére is legyen idejük. 

Majorné Kiss Zsuzsanna a fűzfői testület döntése alapján közös fellépésre kérte a polgármestereket többek között abban is, hogy a KSH-nál módosíttassák az ágazatra vonatkozó inflációs előrejelzést, mert a szolgáltatók erre építve állnak elő igényeikkel. 

Abban állapodtak meg, hogy összegyűjtik a kistérségben a díjakkal kapcsolatos információkat, elemzésükre független szakértőt kérnek fel, majd ennek eredménye alapján döntenek a további lépésekről.
 
További részletek a szerdai Naplóban. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!