Bravúros győzelemmel negyeddöntős a Veszprém

<b>León</b> - Egy fordulóval a középdöntő lezárulta előtt a legjobb nyolc csapat közé jutott a Bajnokok Ligájában az MKB Veszprém KC, amely fantasztikus játékkal idegenben is megverte (30:32) az Ademar León együttesét.

Horváth Gábor

A Bajnokok Ligája középdöntőjének hármas számú csoportjában az első helyen álló Veszprémet fogadta a harmadik Ademar León. A két csapat veszprémi mérkőzését a hazaiak nyerték, a szombati találkozón az MKB már a továbbjutást is kivívhatta, míg a spanyolok esélyeik életben tartásáért léptek pályára.

Buntic szerezte a találkozó első találatát, majd Vujin révén fordított a vendégcsapat. A hazai együttes a 6. percben (3:2) ismét előnyt szerzett, de a gyors egyenlítés után a Veszprém ragadta magához a kezdeményezést: a 10. percben kettő (4:6), a 15.-ben pedig már három góllal (5:8) vezetett a remekül játszó Mocsai-gárda. 

A spanyolok a játékrész derekán magukhoz tértek és emberelőnyben sikerült egalizálniuk (10:10), azonban egy vendég időkérést követően megint kezdett elhúzni az MKB, amely rendkívül ötletes támadójátékával és szoros védekezésével állva hagyta ellenfelét. 

Peric fantasztikus teljesítményt nyújtott, az utóbbi időben még a megszokottnál is jobban védő szerb hétméterest fogott és volt olyan spanyol akció, amelyben két ziccert is hatástalanított. Az első félidő végeredménye a kiváló formában kézilabdázó Vujin hetedik góljával alakult ki.

A folytatásban tovább növelte előnyét (34. perc: 13:20) a Veszprém, amely emberhátrányban sem jött zavarba. A León próbálta nyomás alá helyezni a vendégeket, de négy gólon belülre – egészen a hajráig – nem sikerült kerülniük a spanyoloknak. 

A 47. percben már a 6. veszprémi kiállítást és az ötödik León-hétméterest ítélték meg a szlovén bírok, a hazaiak pedig utolsó rohamra indultak. 

Az 51. percben Buntic háromra (25:28) hozta fel csapatát, majd egy újabb két percet követően Krivoshlykov kettő (27:29), Sarmiento pedig egy gólra (28:29) csökkentette az MKB előnyét. 

Peric fantasztikus védései ellenére az Ademar három és fél perccel vége előtt kiegyenlített (30:30). 

A hihetetlenül izgalmas végjátékban Chernovot és Gulyást is kiállították a játékvezetők, nem sokkal később Iváncsik Gergő megszerezte első találatát. Egy gólos Veszprém vezetésnél a León támadhatott, de a labda rápattant Buntic lábára és Iváncsik Gergő egy remek ejtéssel eldöntötte a mérkőzést.

A mérkőzés hajrájáig ellenállhatatlanul kézilabdázott a veszprémi csapat, a szlovén bírópáros segédletével a León ugyan megkapta a lehetőséget a fordításra, de az ismét óriási szívvel és akarattal játszó vendégek nem adták ki a kezükből a győzelmet. 

A Veszprém sikerével az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már biztosan ott van a nemzetközi kupasorozat legjobb nyolc csapata között

*

León-MKB
30:32 (12:17)

León, 5000 néző. Vezette: Repensek, Pozenzik (szlovének). 

Ademar León: Alilovic – KRIVOSHLYKOV 10 (3), BUNTIC 8, Sarmiento 3, Aguinagalde 1, Bicanic, SRANOVSKY 6 (1). Csere: Alamo (kapus), Chernov, Carou, Aguirrezabalaga 1, Castresana, Ortigosa 1. Edző: Jordi Ribera. MKB Veszprém KC: PERIC – GULYÁS 4, VUJIN 12 (2), EKLEMOVIC 5, Gál 1, Ilyés 2, IVÁNCSIK G. 2. 

Csere: LUSNYIKOV, LAPCEVIC, PEREZ 3, Vilovski 2, Korazija 1. Edző: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 8, illetve 18 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2.



A meccs számszerűen

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!