Szociális fejlesztések negyvenmillióból

<b>Veszprém</b> – Összesen több mint negyvenmillió forint uniós támogatást kapott a Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat valamint az Alkohol- és Drogsegély Ambulancia, amely révén mindkét intézményben javul majd az ellátás színvonala – jelentette be <em>Pál Béla</em>.

Martinovics Tibor

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, a családsegítő központban tartott keddi sajtótájékoztatón kiemelte, az elmúlt évben kiírt igen magas, kilencven százalékos, vissza nem térítendő támogatást adó pályázat elsősorban a szociális intézmények és gyermekjóléti szolgálatok infrastrukturális korszerűsítését tűzte ki célul.

- Egyre több család veszi igénybe a városban is a szociális ellátó intézmények szolgáltatásait. A családsegítő központban kilencszáz család kap különböző ellátást, és négyszáz feletti azon gyerekek száma, akiknek nevelése és foglalkoztatása itt zajlik. 

Ezért külön öröm számomra, a három évvel ezelőtt részben felújított intézmény tovább fejlesztése – fogalmazott Debreczenyi János, polgármester. 

A városvezetőhöz csatlakozva a családsegítő központ igazgatója Horváthné Kecskés Diána hangsúlyozta: a támogatás révén a gondoskodás emberi és technikai feltételei egyaránt javulnak majd és bővíthetik a programkínálatukat is.  

A harmincnyolcmillió forintos beruházás keretében korszerűsítik az intézmény két nagy foglalkoztató termének fűtésrendszerét, kicserélik a nyílászárókat, új irodahelyiségeket alakítanak ki valamint az épülethez tartozó kétezer négyzetméteres udvarba korszerű játékokat telepítenek.

A pályázati támogatás segítségével a szenvedélybetegek nappali ellátó intézményében egyebek mellett részleges akadálymentesítést végeznek, korszerűsítik az eszközöket, ezáltal kibővül az elláthatók száma. 

– Az önkormányzat tíz évre szóló kötelezettséget vállalt arra, hogy a tulajdonában lévő Pápai úti ingatlanon szenvedélybetegek ellátása zajlik – emelte ki dr. Virányi Judit, a Drogambulancia elnöke. 

Mindkét beruházás a jövő év elejére elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!