Olcsón, autóbusszal, a közeli úti célokhoz

<b>Budapest</b> - Olcsón, autóval vagy busszal, nem túl messzire és first minute, azaz előfoglalással - néhány szóval talán így lehetne jellemezni, mire számítanak a kiutaztató cégek idén.

Kiss Nikolett

Bizakodóak vagyunk, mert kikapcsolódni csak környezetváltozással lehet - fogalmazta meg várakozásait Magyariné Éder Mária

A veszprémi Euro Contour utazási iroda vezetője elmondta: már vannak foglalásaik nyárra, ami köszönhető annak is, hogy a nagy utaztató cégek közül néhányan árfolyam-garanciát hirdetnek útjaikra, ezért nem kell tartani az euró árfolyamának változásától. 

A hagyományos horvát, olasz, illetve városlátogató túrák mellett feljövőben van a szomszédos Ausztria, de még mindig népszerű az ár-érték arányban nagyon jónak mondott Törökország is. 

Idén azonban nem árt szemfülesnek lenni az utazónak, ugyanis mint elmondta: az irodák nem mernek túl nagy kapacitásokat vállalni, nehogy nagyot bukjanak, ezért biztosan nem lesz annyi utolsó pillanatos last minute út. Aki olcsóbban szeretne utazni, éljen inkább az előfoglalási kedvezményekkel. Az ügyvezető egyébként idén megelégedne a tavalyihoz hasonló forgalommal is. 

Nagyon gyenge volt a január a kiutazások tekintetében - osztotta meg tapasztalatait Omász Katalin. Az Exclusive Tours értékesítési vezetője szerint idén minden bizonnyal az ár lesz az elsődleges tényező, úgyhogy a repülős utakat felválthatják az olcsóbb buszos utazások, illetve előtérbe kerülnek a könnyen, autóval elérhető úti célok. 

Mint elmondta: a luxusutak iránti kereslet nem változik, hisz aki eddig megengedhetett magának egy több százezer forintos kiruccanást, annak a pénztárcáját kevésbé terheli meg még néhány tízezer forint, a probléma a középkategóriás utaknál lesz. Hosszú hétvégék, rövid pihenések és az üdülési csekk - ez lesz a főszerepben véleménye szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!