Megszervezték védelmüket a romák

Tiszaeszláron megszervezték védelmüket a romák. A Tiszalöktől néhány kilométerre lévő településen az elmúlt időszakban történt erőszakos bűncselekmények miatt fél a cigány lakosság, ezért több helyen égnek éjjel őrtüzek és megszervezték a járőrözést is.

Szausev Xénia

Agyonlőttek egy munkába induló roma férfit a háza udvarán szerda éjjel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszalökön. Az emberölés ügyében a rendőrség tízmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki, majd szombaton ötven millióra emelte. 

Tóth Gábor, a lelőtt roma férfi sógora a gyilkosság helyszínén az MTI munkatársának azt mondta, lesben állhatott az elkövető, és várt a kínálkozó alkalomra. Mint mondta, Kóka Jenő éppen a tíz órakor kezdődő éjszakai műszakba indult volna a tiszavasvári gyógyszergyárba - ahol 30 éve gépkezelőként dolgozott -, amikor zajt hallott, kiment az udvarra, és akkor lőtte le valaki. A lövés szívtájékon érte, a riasztott orvosok és a mentők erőfeszítései ellenére a helyszínen életét vesztette.

Hozzátette: az 54 éves férfi ellen elkövetett gyilkosság Tiszalök-Újtelepen, a Nefelejcs utca szélső házában történt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!