Megyei német önkormányzat - Készül a regiszter

Veszprém - Több mint kettőmillió forint bevétele volt tavaly a Veszprém Megyei Német Önkormányzatnak, de ennek csak mintegy harmadát használták fel a múlt évben, derült ki a testület hét eleji ülésén.

Győrffy Árpád


A regiszter készítésének tavaly kezdett, ma is zajló munkájáról dr. Albert Vendel elnök tájékoztatott
(Fotó: Győrffy Árpád)

A mintegy 1,5 millió forintos pénzmaradvány ténye nem érte váratlanul az önkormányzat tagjait, hisz az el nem költött összeget eleve egy az idei évre áthúzódó munka finanszírozására, a német kisebbségi önkormányzattal rendelkező településeket bemutató regiszter elkészítésére, illetve az anyag internetes megjelentetésére szánták.

A 2008-as gazdálkodásról szóló beszámoló elfogadása után ennek megfelelően, a pénzmaradvány beépítésével módosították az idei költségvetést.

A regiszter készítésének tavaly kezdett, ma is zajló munkájáról dr. Albert Vendel elnök a tervezett témák megtárgyalása után adott tájékoztatást. 

Az anyag készítését koordináló szakmai bizottság március végi ülésén megállapította, hogy a települések földrajzi és természeti környezetéről a zirci múzeum által készített rész rendben van, a képek is elkészültek, de egyes települések saját anyagai kiegészítésekre szorulnak. 

Ez a munka az érintett helyi kisebbségi önkormányzatokra illetve a bizottságra vár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!