Michelin-csillagos továbbképzés

Veszprém - Lea Linsternél, a Michelin-csillagos luxemburgi séfnél járt szakmai továbbképzésen a Villa Medici Étterem szakácscsapata.

Kiss Nikolett

- A séfasszony tavalyi magyarországi látogatásakor személyes ismeretség alakult ki közöttünk - tudtuk meg Doktorits-Neubauer Judittól, a családi vállalkozás egyik tagjától, aki több hónapos egyeztetést követően szervezte meg a kiutazást. 

A luxemburgi tartózkodás első estéjét a séfek a magyar nagykövet, Kecskés Tibor és felesége társaságában tölthették el a Lea Linster Étteremben, majd másnap hétféle ételt készítettek el az ismert séffel. 

Többek között beavatta őket a burgonyakéregben sült báránygerinc elkészítésébe, amellyel megnyerte a Bocuse d'Or gasztronómiai versenyt. Amellett, hogy a Villa Medici szakácsai együtt készítették el az ételeket Lea Linsterrel, betekintést nyerhettek az étterem konyhájába, működésébe. 

Felejthetetlen gasztronómiai élmények és szakmai tapasztalatok birtokában tért haza a szakácscsapat, akiket magával ragadott Lea gasztronómia iránti elkötelezettsége és szenvedélye. 

A szakember tanácsait és a hallottakat lelkesedéssel ültetik majd át a magyarországi gyakorlatba Amrein Csaba séf vezetésével az étterem új tavaszi étlapjának összeállításánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!