2009.04.09. 15:00
Michelin-csillagos továbbképzés
Veszprém - Lea Linsternél, a Michelin-csillagos luxemburgi séfnél járt szakmai továbbképzésen a Villa Medici Étterem szakácscsapata.
- A séfasszony tavalyi magyarországi látogatásakor személyes ismeretség alakult ki közöttünk - tudtuk meg Doktorits-Neubauer Judittól, a családi vállalkozás egyik tagjától, aki több hónapos egyeztetést követően szervezte meg a kiutazást.
A luxemburgi tartózkodás első estéjét a séfek a magyar nagykövet, Kecskés Tibor és felesége társaságában tölthették el a Lea Linster Étteremben, majd másnap hétféle ételt készítettek el az ismert séffel.
Többek között beavatta őket a burgonyakéregben sült báránygerinc elkészítésébe, amellyel megnyerte a Bocuse d'Or gasztronómiai versenyt. Amellett, hogy a Villa Medici szakácsai együtt készítették el az ételeket Lea Linsterrel, betekintést nyerhettek az étterem konyhájába, működésébe.
Felejthetetlen gasztronómiai élmények és szakmai tapasztalatok birtokában tért haza a szakácscsapat, akiket magával ragadott Lea gasztronómia iránti elkötelezettsége és szenvedélye.
A szakember tanácsait és a hallottakat lelkesedéssel ültetik majd át a magyarországi gyakorlatba Amrein Csaba séf vezetésével az étterem új tavaszi étlapjának összeállításánál.