Világbajnoki bronzérmesek a párbajtőrözők!

Napló - A Belfastban megrendezett kadet-junior vívó világbajnokságon kitettek magukért a magyar férfi párbajtőrözők. A háromfős csapatból ketten a Balaton ISOVER Vívóklub versenyzői voltak, így a klub két világbajnoki bronzéremmel lett gazdagabb.

Szausev Xénia

A Hanczvikkel Márk, File Mátyás és Budai Dániel összetételű csapat kiválóan küzdött egész nap, ezért nem csoda, hogy a verseny végén a dobogó harmadik fokára állhatott fel a nemzeti válogatott.

A 32-es táblán a 16-ba jutásért Norvégia volt az ellenfél, ahol a mieink 41-28-as győzelemmel melegítettek be a versenyre. A következő fordulóba, a döntőbe jutásért az USA-val kerültek össze, ahol hozták a kötelezőt, 45-29-re verték az amerikaiakat.

Az igazi főpróba a legjobb négybe jutásért következet, ahol a friss világbajnokkal felálló orosz válogatottal kellett megküzdeniük. A papírforma igen szoros küzdelmet ígért, de az addigra már jól összeszokott magyar csapat egy percig sem adott esély az ellenfélnek és eddigi legnagyobb arányú győzelmét aratva 45-21-re diadalmaskodtak.

A döntőbe jutásért sem kaptak könnyebb ellenfelet, mint korábban. Az ukrán válogatott ellen vívót asszóban fej-fej mellett haladt a két nemzeti válogatott, és a végén sajnos két tusos vereséget szenvedve, 43-45-ös végeredménnyel az ukránok jutottak a döntőbe.

A bronzmeccsen a mieinken még lehetett érezni a csalódottságot, de tudták miért küzdenek, így magabiztosan hozták a győzelmet Dél-Korea ellen, így a díjátadáson megérdemelten akasztották a nyakukba a világbajnoki bronzérmet.

Az idei egyéni országos magyar bajnok Hanczvikkel Márk, és File Mátyás Borosné Eitner Kinga mesteredző kiváló tanítványai.

(Fotó: Balra Hanczvikkel Márk, jobbra File Mátyás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!