Fordított horogkeresztet rajzoltak zalai házakra

Nagykanizsa-Sánc - Fordított horogkeresztet festettek ismeretlenek a sánci városrészben két családi ház falára az éjszaka. A történteknek van előzménye: az érintettek korábban névtelen fenyegető levelet kaptak, amelyben ugyancsak szerepelt a jelkép.

Szausev Xénia

Az eddig nyugalmas József Attila utca vasárnap reggelre felbolydult: az éj leple alatt ugyanis ismeretlenek fordított horogkeresztet festettek az egyik családi ház falára. A tulajdonos, Panker József  azt mondta: három-négy nappal ezelőtt egyszer már valakik beugrottak a kerítésen, s akkor is hasonló történt. A férfi azt eltüntette, ám az éjszaka ismét hívatlan látogatók érkeztek.

-  Nem tudom, kik tették és miért -  mondta kérdésünkre Panker József. - Igaz, nálam az udvarban lakik egy roma férfi és az élettársa, de ők az égadta világon senkit nem bántanak, a múltkor is inkább elkergették azokat, akik beugráltak hozzám. Őszintén mondom, félek.

A szomszédban lakik a férfi testvére, ő tette meg a feljelentést. A család egyébként korábban kapott egy fenyegető névtelen levelet, akárcsak a szintén Sáncban, a Kaposvári úton lakó harmadik testvér, akinek a házára az éjszaka ugyancsak felfestették a náci jelképre hajazó alakzatot. 

A cikk folytatását itt olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!