Látott már óriás tengerimalacot? - Fotókkal!

Veszprém - A nagy madártó medencéjének fejújítása után a veszprémi állatkertben még be nem mutatott dél-amerikai állatfajokat, kapibarákat és pampanyulakat helyeztek el.

Németh F. Bernadett

A kapibarák a Föld legnagyobb tengerimalacféléi, barátságos, kedves állatok, így idővel akár a látványetetések népszerű állatai is lehetnek.


Az állatok Hollandiából és Németországból érkeztek Veszprémbe

A kapibarák vízi életmódot folyatnak, erre utal az is, hogy lábujjaik között úszóhártya található, és táplálékuk is elsősorban vízi növényekből tevődik össze. Szívesen és jól mozognak a vízben, oda menekülnek a támadóik elől is.
 


A kapibarák vízi életmódot folyatnak


A pampanyúl a Föld második legnagyobb tengerimalacféléje. Kinézetre hasonlítanak a nyúlhoz, és nevükhöz méltó módon igen gyorsan futnak, sebességük elérheti a 45 kilométer per órát is.
 
A négy hím és négy nőstény pampanyúl a stuttgarti állatkert ajándékaként került a veszprémi állatkertbe. A dél-amerikai füves pusztáinak jellemző rágcsálói jövőre talán kölykökkel népesítik be kifutójukat.


A veszprémi állatkert új lakói a kapibarák
(Fotó: Andrónyi András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!