H1N1: egy hétre bezár az Egry úti óvoda

Veszprém - Egy betegnél kimutatták a H1N1 vírust, ezért mától jövő keddig bezárták az Egry Úti Körzeti Óvodát az ÁNTSZ ajánlására. Legközelebb szerdán nyit az intézmény.

Kiss Nikolett

Szülők jelezték kedd délután a szerkesztőségünknek, hogy mától egy hétig nem mehetnek a gyerekek óvodába az új típusú influenzás megbetegedés miatt. 

Kolaj Ágnestől, az ÁNTSZ főorvosától megtudtuk, hogy az intézményben 24 légúti és 14 enteriális fertőzést mutató óvodás betegedett meg az óvoda gyermekorvosának jelzése alapján. Egyiküknél kimutatták a H1N1 vírust. 

A városháza sajtóközleménye szerint a terjedés megakadályozása érdekében az ÁNTSZ ajánlására az Egry Úti Körzeti Óvodát mától szeptember 29. keddig zárva kell tartani. 

Az intézkedés célja a gyermekek elkülönítése, így az elhelyezésük más intézményben sem oldható meg. Ebben az időszakban az óvodát teljes mértékben fertőtleníteni kell. Legközelebb szeptember 30-án fogadja az intézmény az óvodásokat.
 
Kolaj Ágnes elmondta: ez az első eset a városban, hogy közösségben halmozódás tapasztalható a megbetegedésekben. A főorvos szerint a leghatékonyabb védekezés a védőoltás, de az általános, a szezonális influenzánál is tanácsolt higiéniás előírások betartását is tanácsolja: gyakori kézmosás, szellőztetés, zsebkendőbe tüsszentsünk, s javasolják a közintézmények kilincseinek gyakori fertőtlenítését is. 

- Sajnáljuk, hogy a mi intézményünkben történt az első eset, a szülőket tájékoztattuk, a türelmüket és a megértésüket kérjük - tette hozzá Noé Antalné, az óvoda vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!