Nagyívű volt a terv - A városfejlesztési bizottság elnöke állítja, van koncepciójuk

Veszprém - Az általunk készített átalakítási terv minden egyes eleme közlekedéstervező és közműtervező által részletesen kidolgozott tanulmány alapján készült. Schmidt István, a megyeszékhely polgármesteri hivatalának városüzemeltetési irodavezetője mondta ezt el kedden, a városfejlesztési bizottság ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Varga Domokos Péter

A bizottság arról a lapunk szeptember 4-i számában megjelent írásról is tárgyalt, melyben Hartmann Ferenc, a közgyűlés szocialista frakciójának vezetője fejtette ki aggályait a belváros közlekedésének átalakításáról. 

Schmidt István részletesen bemutatta a 2003-as ötletpályázat nyertes tervét. (Készítője Csomay Zsófia.) Ez szerinte is egy nagyon érdekes, és nagyon megfontolandó ötlethalmaz, de egyes elemei már idejét múltak, másrészt túlzottan nagyívűek voltak, más elemei elgondolkodtatóak. A terv alapgondolata, hogy a buszpályaudvart körülölelő Jutasi utat körösíti. 

Csomay Zsófia hat éve elfogadott terve összezárja a Jutasi utat a két végpontján, a Kopácsi úti kereszteződésben és a Budapest úti csatlakozásnál körforgalmat kialakítva. 

Az elképzelés tartalmazott egy többszintes parkolót, a buszpályaudvart a térszín alá helyezte volna, zöldtetős megoldással. Eltért volna a jelenlegi nyomvonaltól is, ami jelentős költségű közműkiváltást is eredményezett volna. 

A városfejlesztési iroda és a városfejlesztési bizottság elképzelése  melyet az idén tártak a képviselő-testület elé  a pláza, Brusznyai út, Radnóti tér által határolt terület közlekedési fejlesztésére tett le koncpeciót, ebbe illeszkedik a legutóbbi közgyűlésen elfogadott belvárosi fejlesztés. 

Brányi Mária
, a bizottság elnöke is azt hangsúlyozta, hogy az ő koncepciójuk komplexen oldja meg a veszprémi belváros közlekedésfejlesztését. 

Molnár Ernő, a lokálpatrióták képviselője azt javasolta, a témában rendezzenek lakossági fórumot. Felvetését a bizottság elnöke elfogadta. (A lakossági fórumon a polgárok a közgyűlés által elfogadott, meghatározott költségkeretű elképzelésről fejthetik ki álláspontjukat  a szerk.) 

Hartmann Ferenc lapunkkal közölte, hogy a városfejlesztési bizottság zárt ülésen kérte tőle számon, hogy miért csinált politikai kérdést egy szakmai ügyből. 

Szerinte ezzel jogszabályt sértettek, mert a törvény ilyen esetben nem teszi lehetővé zárt ülés tartását. Arra is felhívta a figyelmet, hogy fenntartásainak a képviselő-testület nyílt ülésén is hangot adott, másokkal egyetemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!