Jövőre lesz lámpa

Veszprém - A börtön szomszédságában lévő honvédségi lakóparkban élők mindennapjait keseríti meg, hogy csak hosszas várakozás után tudnak átkelni a 82-es főúton.

Mátételki András

A város két éve sikertelenül pályázott egy lámpás gyalogos átkelőhely kialakítására. A lakók türelme elfogyott, ezért az itt élők kétharmada aláírásával kívánt nyomatékot adni igényének. A minapi lakógyűlésen, a Bedevölgy utcában elhangzott, a 7,5 milliós beruházás kétharmadához idén támogatást nyújt a honvédelmi, valamint a igazságügyi és rendészeti minisztérium.

Katanics Sándor országgyűlési és Kádárta városrész önkormányzati képviselője azért sürgette a kivitelezést, mert félő, jelentette ki, hogy a két minisztérium jövő évi költségvetésében már nem szerepel ez az összeg.

Debreczenyi János polgármester nem áltatta a jelenlevőket: idén semmiképpen nem tudják megoldani a problémát, mert az erre szánt összeget csak a jövő évi költségvetés elfogadásakor szavazhatják meg a képviselők. A közbeszerzési eljárás is hónapokat vesz igénybe, mindemellett idén a város hiánya egymilliárd forint.

Jövő nyárra meglesz - hangsúlyozta végezetül a polgármester a beruházásról, amelyet meg kell előlegeznie az önkormányzatnak. A polgármester kétségének adott hangot: vajon megkapják-e utólag a minisztériumoktól a pénzt, ugyanis a Veszprém Aréna építésénél is ígért a kormány 800 millió forintot, mégsem adott egy fillért sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!