Dr. Nádházi Lajosra emlékeztek

Napló - Barátok, munkatársak, tisztelők és ismerősök gyűltek össze a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum főterén, hogy elbúcsúzzanak az egy hónapja elhunyt dr. Nádházi Lajostól, a Balatoni Úttörőváros nyugalmazott főigazgatójától. Azon a helyen, ahol munkás és példás élete kiteljesedett.

Kiss Nikolett

Tudós gondolkodó volt! A gyermekmozgalom teoretikusát és gyakorlati megvalósítóját tiszteljük benne.
 
Szervező volt! Elméleti és gyakorlati irányítása alatt, példája nyomán sokan lettünk igazán tudatos, aktív, alkotó pedagógussá. Megszervezte, létrehozta szerkezetében és tartalmában Európa második legnagyobb gyermeküdülő helyét.

Tanító volt! Nem a gyermeket állandóan simogató, rosszul értelmezett szeretetet mutató, mégis önző tanító, hanem a gyermekben a jövőt, a jövő reményét és szépségét látó, előre néző, példamutató ember volt.
 
Nádházi Lajos valóban és átvitt értelemben is megjárta a Hadak útját!. 18-19 évesen már katona, majd hídépítő munkás. Győzni tudott fiatalon súlyos betegségein.

Saját erőből, munka mellett leérettségizett, elvégezte az egyetemet és érett férfi korában, óriási akarattal tapasztalattal és elméleti felkészültséggel doktori címet szerzett a számára legszebb tudományból, a gyermeknevelésből.
 
Tisztes, teremtő életet élt! Munkatársaiban felélesztette és megteremtette a felelősségtudatot, a tudás iránti vágyat. Rá igazak a költő szavai: A helyemet megálltam, elvegyültem és kiváltam.
 
Nádházi Lajost a Zánka Barátai Egyesület 2009. évi közgyűlése - post mortem - örökös díszelnökévé választotta.
 
Paulikovics Tibor, Zánka Barátai Egyesület elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!