Fegyveres akcióban fogták el a dombóvári postarablót

Dombóvár - Többször rálőttek és megsebesítették a rendőrök azt a férfit, aki kedd hajnalban egy gázpisztollyal kirabolta a dombóvári központi postát; az elkövetőt egy postai alkalmazott lélekjelenlétének köszönhetően perceken belül elfogták.

MTI

Szíjártó István dombóvári rendőrkapitány a rablás részleteit ismertető sajtótájékoztatón elmondta: hajnali négy óra körül egy 190 centiméter magas, símaszkos férfi hatolt be a posta épületébe, ahol akkor egy férfi és két női alkalmazott tartózkodott.
   
A támadó gázpisztolyt szegezett a férfi fejéhez, és arra kényszerítette, hogy kötözze meg a két nőt, és hogy adja át a széfben lévő készpénzt.
   
Az egyik alkalmazottnak eközben sikerült elindítania a posta néma riasztását, amely a dombóvári kapitányságra futott be, és két járőr azonnal a helyszínre érkezett.
   
A rendőrkapitány közlése szerint a posta épületén a rendőrök zárt ajtókat találtak; többször tudatták a bent lévő rablóval a jelenlétüket, de mivel nem érkezett válasz, egyikük behatolt az épületbe; ekkor az elkövető a rendőrt fellökve futva elmenekült.
   
A rendőrök két figyelmeztető lövést adtak le a támadóra, aki a posta mellett lévő szűk utcában egy telefonfülke mögül hol az egyik, hol a másik rendőrre irányította a kezében lévő gázpisztolyt.
   
Az egyik járőr ezt követően három célzott lövést adott le a férfira, amelyek közül egy térden, egy másik pedig csuklón találta el.
   
A rablást elkövető 35 éves dombóvári K. Tamást a mentők a dombóvári kórházba szállították. Sérülése súlyos, de nem életveszélyes.
   
Szíjártó István hozzátette: az általa folytatott vizsgálat szerint a fegyverhasználat törvényes, szakszerű és arányos volt. A támadó kezében lévő gázriasztópisztoly egy Walter típusú fegyverhez hasonlított, amelyből létezik éles lőfegyver is.
A rendőrök nem tudták eldönteni, hogy milyen fegyverrel állnak szembe - mondta a rendőrségi vezető.
   
A rendőrkapitány a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölte, mennyi pénzt rabolt el a dombóvári férfi, de megjegyezte: jelentős összegről van szó.
   
Balázs János, a Magyar Posta Zrt. biztonsági központjának vezetője a sajtótájékoztatón hangoztatta: az ilyen rendőri intézkedés visszatartja a posták elleni támadásokat, amelyek száma idén 40 százalékkal nőtt a tavalyhoz képest.
   
A két járőrnek a biztonsági vezető jutalmat adott át, a Tolna megyei rendőrfőkapitány pedig soron kívül zászlóssá, illetve főtörzsőrmesterré léptette elő őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!