Miért ilyen drága a bérlet?

Címkék#buszbérlet

Veszprém - Méregdrága lett az összvonalas buszbérlet a megyeszékhelyen, ennek a véleményének adott hangot egyik olvasónk. Az emelés gazdaságilag indololt, szól a volános válasz.

Tremmer Tamás

Tótvázsonyi olvasónk, Molnár Csaba e héten szembesült azzal, hogy jelentősen drágultak a Volán tarifák. Mint mondta, a felesége Veszprémben dolgozik, s az összvonalas helyijárati bérletért a korábbi 4700 forint helyett 5510-et kértek. Ráadásul tavaly az év során is volt már árkorrekció.

- Szerintem a 16 százalékos emelés túlságosan sok. Főleg akkor, amikor az emberek nem kapnak fizetésemelést a munkahelyükön. Ha a szolgáltatás színvonala emelkedne, meg lehetne érteni, de 20 éves buszokkal közlekednek. Akkor meg miért? - kérdezte olvasónk.

- A szolgáltatók költségei folyamatosan emelkednek, ezért gazdaságilag mindenképpen indokolt az áremelés, amelynek átlagos mértéke 15 százalékos - nyilatkozta Szöllősi József.

A Balaton Volán vezérigazgató-helyettese elmondta, tavaly év közben az általános forgalmi adó öt százalékos növekedése miatt voltak kénytelenek árat emelni. A januári növekedés megszokott. Az emelés mértékére egyébként a Balaton Volán vezetése tesz javaslatot, azt minden esetben a megyeszékhely - mint árhatóság - közgyűlése hagyja jóvá. Így történt most is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!