Fekete Lászlót Clevelendben is tisztelettel fogadták

Ősi - A legcsodálatosabb élmény volt, hihetetlen szeretettel fogadtak - kezdte amerikai beszámolóját Fekete László. Az ősi születésű borzasztóan erős ember azt ígérte, hamarosan felkeresi szülőfaluját, és segíteni fog a tornaterem ügyében is.

Novothny Ottó

Korábban beszámoltunk arról, hogy az amerikai Cleveland városába kapott meghívót a sportember. A hazaérkezés után még kissé fáradtan, de szívesen mesélt tapasztalatairól.

- Álomszerű kaland volt, hiszen már a repülőtéren fogadtak - részletezte az eseményeket Fekete László. - Fantasztikus szállodában laktunk, étteremben ettünk mindenféle finom kajákat, kellemes volt. Másnap a Mentor nevű külvárosban kezdődött a verseny.
 
- Feltételezem, csupa natúr résztvevővel.

- Meghívásom első számú oka az volt, hogy még korábban megalakítottam a Natúr Erős Emberek Szövetségét (angolul: Natural World Strongest Federation), és erre figyeltek fel az amerikaiak, illetve az ausztrálok. Az említett versenyen kilenc helyi hatalmas vetélkedett, akik öt államból érkeztek. A látottak alapján mondhatom, hogy még tovább kell tisztítani a vezérvonalat, illetve a szabályokat.

- Nehéz volt csupán nézni az eseményeket?

- Meglehetősen érdekesen alakultak a történések. Az egyik szervező ugyanis azt mondta: minden versenyszám után nekem felpakolnak valami nagy súlyt és bemutatom a tudásom. Aztán, amikor az első futam véget ért, odajött egy másik rendező és megkért: szálljak be, mert a nagyjából telt házat jelentő ötszáz néző elsősorban rám kíváncsi. Némi hezitálás után övet csatoltam és a további négy számban már szerepeltem. A golyópakolást megnyertem, két számban második, egyben harmadik lettem, és összesítésben is a dobogó harmadik helyére értem. Hangsúlyozom, négy pontszám alapján, miközben vetélytársaim ötöt teljesítettek. Óriási volt a hangulat, a nézők sorozatban készítették a közös fényképeket velem.
 
- Gondolom, a sikeren felbuzdulva lesz folytatás is.

- Így igaz. Másnap tárgyaltunk az ottani szövetség vezetőivel, akik beléptek az én szervezetembe. Sőt, telefonon beszéltünk az ausztrálokkal, Óceánia képviselőivel, és ők is csatlakoztak. A következmény: Amerikában is lesz később, valamikor ősszel, ennél sokkal nagyobb létszámú verseny, de Ausztráliában is várnak minket tavasszal. Ott is előbb bevezetjük és utána megrendezik a Laszlo Fekete Classic néven futó sorozatot, aminek a lényege: a tisztességes, becsületes emberek versenyeznek majd, gyakran nagyobb teljesítményt elérve, mint doppingolós társaik. Minden rendezvényben várják a tapasztalatainkat, tanácsainkat, hiszen mi már sok-sok éve dolgozunk tisztán és jól ebben a műfajban.
 
- Lehet mondani, hogy villámlátogatást tett a tengerentúlon.

- Három nap volt csupán az amerikai tartózkodásom, de azért a kérésemre még elvittek Chicagóba, mert Al Capone városára nagyon kíváncsi voltam. Izgalmas és sűrű program volt, bízom benne, hogy sikeres lesz a további, kimondottan szakmai jellegű együttműködésünk is.

 

Megígérte: segíteni fog teremügyben

Fekete Lászlónak megemlítettem az ősi tornaterem bezárásának problémáját. A nagyszerű sportember először hallott a dologról, de megígérte, hogy az Amerikából történt hazaérkezését követően néhány nap pihenés után felkeresi szülőfaluját.

Megkérdezi az érdekelteket és mindent megtesz annak érdekében, hogy valamilyen elfogadható megoldás szülessen. Mint mondta, szívesen segít, sőt ezt kötelességének is érzi, és őszintén bízik abban, hogy hamarosan birtokba vehetik az ősiek az új sportlétesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!