Rendőri erősítést kap a Balaton a nyári szezonra

Siófok - A közbiztonsági szempontból legfontosabb feladatokat, teendőket egyeztették a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) csütörtöki nyitó ülésén az érintett megyék, Fejér, Somogy, Veszprém és Zala rendőri vezetői.

Halmos György

A BKKB idei soros elnöki tisztét a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság látja el.

Dr. Bolcsik Zoltán dandártábornok, megyei főkapitány a Naplóna elmondta: az érintett megyékben nagyon fontos a turisztikai szezon, ezért kiemelt fontosságú a közbiztonság a vendégek által látogatott területeken.

A főkapitányság létszámát átcsoportosítják a Balaton-parti településekre, a közterületi szolgálatot végzős és szakközépiskolás rendőrökkel erősítik meg, illetve központi erők is valószínűleg érkeznek. Szólt arról, hogy az autóval közlekedők számíthatnak a tavalyi évihez hasonlóan összehangolt, több megyét érintő közlekedési ellenőrzésekre, akciókra. Fontos szerepet szánnak a bűnmegelőzésnek is.

Az elmúlt években a Veszprém megyei közbiztonsági adatok voltak a legkedvezőbbek, ha ezeket az előrejelzések szerint növekvő vendégszám mellett tartani tudjuk vagy valamennyit javítunk, akkor elégedett leszek - közölte a főkapitány.

Szólt arról, hogy kigazdálkodja a főkapitányság a többlettúlórához szükséges összeget, most töltik fel azt a keretet, amiből fizetni fogják a rendőröket.

  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!