Cserebere pecásoknak

Pápa - A megyében mindenképpen, de talán az országban is egyedülálló zsibvásárra készülnek Pápán, szeptember 5-én kizárólag pecásoknak szerveznek csereberét.

Tremmer Tamás

Pecás körökben nincs olyan, aki ne ismerné a pápai Pintér Istvánt, ő az az ember, akinek nincs egy perc nyugta sem - versenyekre jár, állandóan horgászik, de ha nem, akkor is valami effélén töri a fejét. Nevéhez fűződik a pápai horgászbál megszervezése is. Most megint kitalált valamit.

Ötlete elsőre meghökkentő, hat az újdonság varázsa, és be kell vallani, van benne ráció. Pintér István szeptember 5-én, vasárnapra horgász zsibvásárt szervez a pápa-borsosgyőri Kékvízű-tó partjára, ahova az egész országból várja a pecásokat, a horgászat iránt érdeklődőket.

- Arra gondoltam, ami az egyik pecásnak már értéktelen holmi, az a másiknak lehet éppen keresett kincs. Tudok több olyan horgászhagyatékról, melyek az örökösök számára szükségtelenek. Ezek eddig a helyet foglalták odahaza, itt azonban új gazdára találhatnak ezek holmik. Ezért találtam ki ezt a csereberét, zsibvásárt, ahol mindenki megjelenhet, akinek van valami feleslegessé vált horgászcucca, esetleg a horgászathoz kapcsolódó ereklyéje (például újság, könyv, preparált trófea) vagy éppen keres valamit.

A szeptember 5-i zsibvásár nem kereskedelmi célokat szolgál, ezért belépődíjat, placcpénzt sem szednek. A horgászokat szeretnék összehozni erre az alkalomra. A helyszín azért esett a Kékvízű-tó partjára, hogy ne legyenek messze a víztől. Itt mégis csak otthonosabban érzik magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!