Maszkok Gifuból

Veszprém - Várhatóan november elején megérkeznek Japánból a Gifu megyei szervezetek által felajánlott védőmaszkok - tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke.

Győrffy Árpád

Mint elmondta, október 9-én, a Veszprémi Japán Napok megnyitásakor, Ito Tecuo, budapesti japán nagykövet veszprémi látogatásakor merült fel, hogy speciális minőségű védőmaszkok adományozásával segíthetnék az iszapkatasztrófa sújtott területen élőket, dolgozókat. A megbeszélésen részt vett Kókecu Haruhiko, a Gifu Magyarország Baráti Társaság titkára is. A megfelelő maszkok specifikációját dr. Kutics Károly környezetvédelmi szakértő, a Veszprém Megyei Magyar-Japán baráti Társaság elnöke határozta meg. Az így konkretizált kérést Lasztovicza Jenő, a közgyűlés elnöke Gotó követségi másodtitkár közreműködésével juttatta el Ito Tecuo nagykövethez. 

A megyei önkormányzat munkatársai a hét elején kaptak értesítést arról, hogy a Gifu Magyarország Baráti Társaság és a Nemzetközi Lions Club gifui csoportjának 2,4 millió jenes, 5,9 millió forintos adományából megvásárolták az 500 ezer darab védőmaszkot. A japán nagykövetség illetve külügyminisztérium szervezésében várhatóan november 1-én, 2-án érkezik Budapestre a hat köbméternyi  adomány, amit majd Ito Tecuo nagykövet ad át a megye és a települések vezetőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!