Laza tempó, biztos siker az MKB-nál

Veszprém - Szorosabb első félidőt követően félgőzzel is magabiztos sikert aratott szombaton a veszprémi férfi kézilabdacsapat hazai pályán a Csurgó ellen.

Horváth Gábor

MKB-Csurgó 37:26 (17:13)

Veszprém Aréna, 2000 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos.
MKB Veszprém KC: Liszkai – Gulyás 2, Sulic 3, Laluska 3, Lusnyikov, Terzic 3, IVÁNCSIK G. 4. Csere: Császár G. 5 (1), VUJIN 6, PEREZ 6, Vilovski 3, Korazija 1, Nagy K. 1. Edző: Mocsai Lajos.
Csurgói KK: Nikolic – Miss, Oláh 3 (1), Frey 2, Trivkovic 3, CIFRA 4, Nagy M. 2. Csere: Hudák, Pallag (kapusok), Borsos 3, Dömös 3, SZÖLLŐSI 5, Császár F. 1, Csonka. Edző: Bakó Botond.

Kiállítások: 4, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 2/1.

 

 

A veszprémiek Peric és Eklemovic mellett ezúttal sem számíthattak a még mindig betegséggel küszködő Iváncsik Tamásra.

Bátran, taktikusan kezdett a vendégcsapat, amely első negyedórában többször vezetett, azt követően viszont az MKB Iváncsik Gergő góljaival ellépni látszott vetélytársától, 8:6. Bakó Botond időt kért, s a pihenő jót is tett a csurgóiaknak, akik vissza tudtak kapaszkodni, 12:12.

A félidő közepén Mocsai Lajos is felállt a székről és pályára küldte Carlos Perezt. A rutinos átlövő első próbálkozásai nem sikerültek, de az utolsó percekben Iváncsik Gergő és Laluska mellett ő is eredményes volt, így a bakonyiak tisztes előnnyel vonulhattak szünetre.

A második félidő elején Vujin, Sulic és Lusnyikov ült le pihenni a hazai kispadra, Vilovski volt az új ember a pályán. Gyorsan nőtt a különbség, hiába védett jól Nikolic, a 37. percben már 22:15-öt mutatott az eredményjelző. A veszprémiek továbbra is rengeteget blokkoltak, támadásban pedig Perez kezdett nagy gólgyártásba.

Örömkézilabda indult veszprémi módra, amiért a közönség nagyon hálás volt. A szurkolók az ellenfél szép megmozdulásait is sportszerű tapssal jutalmazták. A folytatásban tíz találatra (47. perc: 29:19) hízott a két csapat közötti különbség. Liszkai néhány bravúr mellett  hétméterest is védett, a visszatérő Vujin pedig kipókhálózta a csurgói kapu majd összes sarkát.

A végére kicsit kiengedett a veszprémi együttes, ezzel együtt a vendégeknek nem sikerült tíz gólon belülre zárkózniuk.

Összességében nem túl magas színvonalú mérkőzésen biztosan gyűjtötte az újabb két bajnoki pontot a címvédő, amely legközelebb jövő héten szerdán, a
Mezőkövesd alakulatát fogadja.

Mocsai Lajos: - Nehezen indult a játékunk, statikusak voltunk, s ez az ellenfelünknek bizonyos magabiztosságot adott. A Csurgó remek védőfalának feltörése időbe telt. A mi védőjátékunkkal viszont nem vagyok megelégedve, nem szoktak nekünk ilyen könnyű gólokat lőni. Közepes tempójú meccset játszottunk, a csapat érthetően kicsit spórolt az erejével.

Bakó Botond: - Tudtuk, hogy ez olyan meccs lesz, amelyen pontban nemigen gondolkodhatunk. A célunk az volt, hogy minél hosszabb ideig játszunk jól, úgy gondolom, voltak értékes periódusaink. Gratulálok a Veszprémnek, szurkolunk nekik a Bajnokok Ligájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!