Megdrágult a parkolás

Pápa - Csütörtökön délután tartotta a megalakulást követő első ülését a város képviselő-testülete.

Nagy Imre

Dr. Kovács Zoltán polgármester a napirendek előtt ismertette a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak nyújtott közel négymillió forintos városi és kistérségi segítség adatait. Számos szervezet, száznégy személy, kilenc gépjármű csaknem 3600 órában működött közre a károk elhárításában. A képviselők a törvényi előírások szerint módosították az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, majd megválasztották a testület bizottságainak elnökeit és tagjait.

Dr. Péntek Árpád az ügyrendi, Grőber Attila a pénzügyi, dr. Vörös Ibolya az egészségügyi és szociális, dr. Hermann István a humán erőforrás, Császár Endre a gazdasági bizottság elnöke lett.

A munka pénteken reggel folytatódott, amikor a város polgármestere napirend előtt felhívta a testület tagjainak és a város intézményvezetőinek figyelmét Kerecsényi Zoltánnak, a Pedagógus Művelődési Ház intézményvezetőjének az Erkel iskolában október 23-a alkalmából elmondott, az alkalomhoz méltatlan ünnepi beszédére. Mi nem november negyedike, hanem október huszonharmadika örökö-sei vagyunk  hangsúlyozta Kovács Zoltán. Ezt a bizottságok ülése követte, majd sor került a betervezett napirendek tárgyalására.

A képviselők többek között döntöttek a belvárosi parkolási díjak és az önkormányzati lakások bérleti díjainak emeléséről, a Vajda-lakótelep helyi építési szabályozásának módosításáról, valamint elfogadták a Várkert fürdő gyó-gyászati központjáról és a fejlesztési elképzelésekről szóló beszámolót. Meghallgatták Pingiczer Sándor szocialista képviselő javaslatát is, amiben a testületi ülések anyagá-nak egyszerűbb internetes hozzáférését javasolta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!