Folyamatosan ágyúznak

Eplény, Veszprém - A téli szünetet igazán hasznosan és sportosan is ki lehet használni. Mi itt a megyében szerencsések vagyunk, hiszen műjégpálya és síközpont is csábítja a téli sportok kedvelőit, illetve bejglitömörítő túrát is rendeznek. A Balaton viszont nem alkalmas sportolásra.

Kiss Nikolett

Szerencsére az enyhébb hétvégén sem olvadt el a hó az eplényi síarénában, sőt szombat estétől folyamatosan hóágyúznak, így átlagban félméteres hó van a pályákon. Palitz Izabella értékesítési menedzser elmondta: a szél miatt az ünnepeken kevesebben síeltek a Bakonyban, de hétfőn már több százan siklottak az egyes pályán. Egyelőre ugyanis csak ezen lehet síelni, a folya- matos ágyúzás következtében viszont a hét második felére várhatóan megnyitják a kettes és a négyes pályát is.

A veszprémi korcsolyapályán is élénkült a forgalom az ünnepek után. Sokan jöttek el, hogy kipróbálják a Jézuskától kapott korcsolyát. Németh Balázs üzemeltetőtől megtudtuk: a jéggel kapcsolatban voltak problémáik, ugyanis nem volt egységes a jég felülete, de a hibát sikerült kijavítani az ünnepekre, úgyhogy a téli szünetben már kifogástalan felületen lehet sportolni. Egyébként az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a téli szünet mindig a leglátogatottabb időszak, így remélik, idén is sikerül a napi négy-ötszázas látogatószámot elérni.


Aki a csúszós, havas-jeges sportok helyett inkább szeret két lábbal a földön állni, az válassza a hagyományos bejglitömörítő túrát. A csütörtöki kirándulás helyszíne ezúttal is  mint az elmúlt kilenc alkalommal mindig  a Somló lesz. A Somlóvásárhelyről fél tíz környékén induló túra helyszínét vonattal lehet megközelíteni, a négy kilométeres távot pedig kicsik és nagyok egyaránt meg tudják tenni. A szervezők iránymutatása alapján pedig a hegytetőn a séta után el lehet fogyasztani a karácsonyról megmaradt sütiket.

Használjuk ki aktívan a téli szünetet
A téli szünetet és a karácsonyi evős-ivós időszakot érdemes aktívan kihasználni. A túlzott kalóriafogyasztás okozta lelkiismeret-furdalást enyhíthetjük az edzőtermekben, illetve a szabadban is. Túrázzunk, sétáljunk a gyerekekkel, barátokkal, kutyával, vagy vegyük elő a szekrény mélyéről a síléceket, korcsolyákat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!