Öt hónap járt netes csalásért

Veszprém - Értékes fényképezőgépek beszerzését ígérte egy csaló két fotósnak, akiktől sikerült kicsalnia százezer forintos előleget. A bíróság öt hónap fogházra ítélte.

Mátételki András

Csalások miatt már többször elítélt R. Béla 2008 augusztusában interneten hirdette meg a legújabb Canon fényképezőgépet 490 ezer forintért, ami az eredeti árhoz képest kedvező volt. Egy veszprémi fiatalember felvetette a gép vásárlásának lehetőségét Almádiban élő ismerősének, akinek szintén tetszett az ajánlat. Az év október végén személyesen találkoztak a Budapesten élő férfivel az egyik veszprémi benzinkútnál, ahol a gépet lealkudták 400 ezer forintra.

Akkor azt mondta a csaló, hogy a korábban Amerikából behozott fényképezőgépeket már értékesítette, de egy héten belül nekik is leszállítja a masinákat. A vevőjelöltek 40-40 ezer forint előleget adtak át a 42 éves férfinek, aki erről átvételi elismervényt adott, amit kft.-je pecsétjével hitelesített.

R. Béla három nappal később megjelent a Balatonalmádiban lakó férfinél, akitől azzal a mesével csalt ki még 20 ezret, hogy a vámolás a vártnál drágább. Ezt követően már nem volt elérhető a pesti férfi, aki egyszer azt mondta, hogy külföldön tartózkodik, máskor pedig azzal hitegette a vevőit, hogy a pénzt majd visszautalja nekik. Viszont amikor a kecskeméti bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, mert újabb csalással gyanúsították meg, a két Veszprém megyeinek megtérítette a kárát ügyvédjén keresztül.

A napokban a megyei bíróság, dr. Varga Gábor büntető tanácsa két rendbeli csalás miatt öt hónap fogházbüntetésre ítélte a négy gyerekes családapát, egyúttal elrendelte a nyolc hónapos, korábban két évre felfüggesztett börtönbüntetés utólagos végrehajtását. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!