Vezetői személycserék a megyei önkormányzat hivatalában

Veszprém - A megyei közgyűlés tagjai egyhangúlag támogatták, hogy a dr. Zsédenyi Imre főjegyző megbízatását április 18-ával közös megegyezéssel felbontsák nyugdíjba vonulás miatt.

Győrffy Árpád

A 16 igen szavazattal meghozott döntés után Zsédenyi Imre elmondta, hogy már korábban is megtehette volna, de mindig jött olyan feladat, ami miatt nem tudták nélkülözni. A közös megegyezést azért választotta, mert így távozása után azonnal beléphet az utódja.

Lasztovicza Jenő elnök (Fidesz) köszönetet mondott a Zsédenyi Imrének a 14 éven át végzett áldozatos munkáért. Szerinte is jól döntött a főjegyző, hogy a nyugdíjszabályok tervezett változása miatt várható bizonytalan helyzet helyett a nyugdíjba vonulást választotta.

A képviselők határoztak arról, hogy április 16-ai beadási határidővel pályázatot írnak ki a főjegyzői állásra.
Egyúttal zárt ülésen döntöttek arról is, hogy dr. Molnár Ibolya aljegyző a jövőben a hivatal humán erőforrás irodáját vezeti, a közben meghirdetett aljegyzői státuszba pedig a gazdasági irodát vezető Horváth Máriát nevezték ki, aki emellett ellátja régi feladatát is.

Pusztai István, az MSZP frakcióvezetője bírálta a személycserék lebonyolítását, mint mondta, a kétharmad magabiztossága lengi körül a többségi Fidesz-KDNP frakció ezzel kapcsolatos döntéseit.

A képviselők a továbbiakban módosították a létszámcsökkentéssel kapcsolatos egyszeri hozzájárulás igénylésére korábban benyújtott pályázatot és járóbeteg laboratóriumi szakellátási feladat átadásáról kötött szerződést.

Orbán Imre a két tagú jobbikos frakció helyettes vezetője az ülésen több kérdésben, így például a bakonyjákói iskola bezárása ellen is interpellált. Napirend előtti hozzászólásában azt szorgalmazta, hogy a következő tanévtől alkalmazzanak iskolapszichológust azokban a megyei fenntartású közoktatási intézményekben, ahol sajátos nevelési igényű gyerekek tanulnak. A felvetésre reagáló fideszes Kropf Miklós, az ügyrendi bizottság fideszes vezetője elmondta, hogy jogszabály ezt nem teszi kötelezővé a fenntartónak. Egyébként meg az intézményvezető maga is megteheti ezt más feladat terhére, és a szülőknek is lehetősége van arra, hogy a nevelési tanácsadói intézményhálózat segítségével maguk megoldják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!