Egy év haladékot kapott Ajka

Ajka - Jövő májusig adott haladékot az Új Atlantisz Többcélú Kistérségi Társulás az ajkai önkormányzatnak, hogy 3,7 millió forintos tartozását két részletben kiegyenlítse.

Győrffy Árpád

A tartozás a Térségi Kilátó című újság megjelentetése kapcsán merült fel. A lapot a kistérség adta ki, a finanszírozását Ajka önkormányzata vállalta magára, de a város a fenti összeget máig nem térítette meg a kistérségnek.

A Tóbel János elnök vezetésével lezajlott tanácskozáson a polgármesterek módosították a pedagógiai szakszolgáltatások ellátásának formájáról korábban hozott döntésüket. Korábban a logopédiát és gyógytestnevelést át akarták venni a megyei önkormányzattól, miközben a nevelési tanácsadás a megyéhez került volna. Ám az ehhez szükséges létszámbővítésre nem lett volna lehetőségük. A most elfogadott határozat szerint a szolgáltatásokat továbbra is a megyei önkormányzat biztosítja. A központi normatíván felüli költségekből 70 százalék a kistérséget, 30 a megyét terheli.

A polgármesterek jóváhagyták a közoktatási és esélyegyenlőségi terv módosításáról készített javaslatot is. A döntésre a somlói kistérség településeinek különválása miatt volt szükség. Döntöttek arról is, hogy a kistérségi munkaszervezettel kapcsolatban pályázatot nyújtanak be a családbarát munkahely című kiírásra. Ugyancsak pályáznak egy a fenntartható életmódot célzó szemlélet kialakítását segítő projekt támogatásáért. Tárgyalást kezdtek egy a vízelvezető árkok rendbetételét segítő pályázat esetleges benyújtásáról is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!