Nőtt a közbiztonság Badacsonytomajon az új rendőrőrssel

Badacsonytomaj - Átadták az új rendőrőrsöt pénteken a tóparti kisvárosban a tavaly augusztusban felavatott új városháza mellett.

Szijártó János

Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára beszédben szólt a rendről, mint az egyik legfontosabb közösségi értékről. Úgy vélte, hogy ez a normális élet egyik alapfeltétele. A tavaly alakult kormány tevékenységében éppen ezért a rend helyreállítása elsőbbséget kapott a feladatok sorában.

- Megerősítettük a rendőrséget, gyorsítottuk a büntető eljárások idejét, és igyekeztünk az önkormányzatokkal szoros együttműködést kialakítani a hatékonyság növelése érdekében. Mindez itt, most Badacsonytomajon kézzelfogható, hiszen az új őrs mai átadásával a térségben gyorsabb lesz a reagálás és növekszik a rendőrök közterületi jelenléte - fogalmazott az államtitkár. Majd hozzátette, hogy az ország egyik legszebb megyéjében, annak is a turisztikailag egyik legfrekventáltabb térségében kiemelten fontos a rend, és a biztonság szavatolása.

Lasztovicza Jenő, a Veszprém megyei közgyűlés elnöke gratulált a korszerű, huszonegyedik századi létesítményhez és jó munkát kívánt a mostantól itt dolgozó rendőri állomány számára. Krisztin N. László badacsonytomaji polgármester a beruházás előzményeit, a sikeres pályázatot említette, amely végül lehetővé tette a fejlesztést. A polgármester a beszéd után ünnepélyesen átadta a kulcsokat dr. Töreki Sándor rendőrezredesnek. A megyei rendőr-főkapitányság vezetője köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette az épület kialakítását, berendezését, majd a nemzeti színű szalag átvágásával immár hivatalosan is megkezdte működését a badacsonytomaji rendőrőrs.

Lapunkban tavaly augusztusban beszámoltunk arról, hogy a városháza 210 milliós projektjéhez 100 millió forint vissza nem térítendő uniós forrásból származó pályázati támogatást nyert az önkormányzat. A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztése Tanács (KDRFT) által kiírt pályázaton való eredményes szereplés egy olyan épületegyüttes kialakításához járult hozzá, amelyben korszerű, a mai kor elvárásainak megfelelő helyet kapott az új városháza, de tér átformálása, megszépítése, és egy rendőrőrs kialakítása is a beruházás részét képezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!