Hátrahagyott motorokat foglaltak le

Zirc - Az erdei motorozás sok bosszúságot okoz az erdészetnek, amennyiben pedig természetvédelmi területen történik, még felbecsülhetetlen károkat is eredményezhet a védett növényzetben, természeti környezetben.

Halmos György

A közelmúltban a Zirci Rendőrőrs beosztottjai Alsópere mellett található erdőterületen, ami NATURA 2000 természetvédelmi területnek minősül, bejelentés alapján három krossz motorkerékpárt találtak elrejtve a fák között, melyekkel közvetlenül a bejelentés előtt motoroztak ismeretlenek. A járműveket a rendőrök a helyszínen lefoglalták.

A zirci rendőrök megállapították, hogy kik a tulajdonosok, ellenük szabálysértési feljelentést tettek. Az eljárást a Balaton Felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága folytatja le. Az eljáró hatóság akár 150 ezer forintos szabálysértési bírságot is kiszabhat, és lehetőség van a jogszabály alapján a motorkerékpárok elkobzására is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!