Mocsárjárás és bakonyi barangolás

Porva, Veszprém - A harcedzett katonáknak is komoly erőpróbát jelentett az 54-es kihívása névre keresztelt nomád túlélőpróba a télies Bakonyban.

Szabó Péter Dániel


Közel félszáz csapat rugaszkodott neki a hétvégén a komoly hagyományokkal bíró versenynek, amelynek szervezéséért ezúttal nem az MH 54. Veszprém Radarezred, hanem a Veszprémi Honvéd SE felelt. Ugyan a korábbi évekkel ellentétben a metsző hideg nem tette annyira próbára a viadalra benevezett férfi, női és vegyes csapatokat, ám a Vass Tibor százados vezette szervezőbizottság azért tett róla, hogy ne legyen sétagalopp visszaérni a rajthelynek kinevezett porva-cseszneki vasútállomástól a célba, a veszprémi Kossuth-laktanyába. Az ideális esetben 48 kilométeres gyalogutat ugyanis részben az éj leple alatt kellett megtenni, s a bakonyi barangolást több igen jól elrejtett ellenőrzési pont felkutatása is nehezítette. Közben persze feladatokat is meg kellett oldaniuk a csapatoknak, a drótkötélen csúszástól egészen a mocsárjárásig, ami a plusz fokok ellenére sem volt leányálom a résztvevők szerint. A férfiak mezőnyében végül a veszprémi radarezred katonáit tmörítő Nekünk 8 nevű csapat bizonyult a legjobbnak (Kovács Gábor, Kolonics Tamás, Fazekas Tamás). A hölgyek között a radarezred és az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ katonáiból verbuválódott VaddiszNŐK győztek (Széplaki Erika, Varga Zsófia, Bíróné Gerák Katalin), míg a vegyes csapatok versengésében az MH Ludovika Zászlóalj ötöse, a Peknyecica! (Szarvas Ildikó, Tiliczki Tamás, Tövis Viktor, Némedi Tamás, Mórocza Árpád) bizonyult a legjobbnak. Érdekesség, hogy a bakonyi túlélőpróbát újfent teljesítette, ráadásul csapatával a vegyes verseny második helyen ért célba Szücs József mérnökezredes, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka is.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!