Az már biztos, hogy fizetni kell, csak az összeg a kérdés

Győr - Az már biztos, hogy a Club Tihanynak fizetni kell, már csak a pontos összegnek kell tisztázódnia a "Media Hungary 2010" konferencia szervezőjével zajló perében.

Győrffy Árpád

Dr. Ruttner György ügyvéd, a Média Hungária felperes jogi képviselője arról tájékoztatott bennünket, hogy a Győri Ítélőtábla szerdán kihirdetett ítéletével helybenhagyta a Veszprém Megyei Bíróság tavaly júniusban született elsőfokú döntését. Az ítélőtábla szerint a Club Tihany kárt okozott a "Media Hungary 2010" konferencia szervezőjének, amikor érvényesen létrejött szerződésük ellenére 2010. májusában a konferencia idejére leszerződött egy harmadik féllel, így a rendezvény eredeti helyszínét nem biztosította a Média Hungária számára. A szervezőknek ezért a konferenciát váratlanul egy másik helyszínen, Balatonfüreden
kellett megrendezni - fogalmazott az ügyvéd.

Csütörtökön egy jogerős közbenső ítélet született. A fizetendő kártérítés nagysága a per további részében tisztázódik. Mint Ruttner Györgytől megtudtuk, ügyfelük, a Média Hungaria összesen 25,5 millió forintos kárigényét szeretné érvényesíteni a perrel. Ebből 15,5 millió forintot a ténylegesen elszenvedett vagyoni kár, 10 millió forintot pedig a nem vagyoni kár miatt várnak.



A Club Tihany egyik, név nélkül nyilatkozó illetékese elmondta, hogy tudomásul veszik a kártérítési felelősségről született részítéletet. A konkrét kár mértékének megállapítását ők is a per folytatásától várják, de nyitottak egy megfelelő kompromisszumos megoldásra is.
 
A konferenciát 2010 májusában Tihany helyett Balatonfüreden sikeresen megrendezték, de ezt követően Siófokra települt át a médiavilág több mint ezer főt mozgató legnagyobb országos fóruma. Ugyancsak Siófokra vitték át a szervezők internettel foglalkozó hasonló szintű évente ismétlődő társrendezvényüket is.

Lépésüket azzal indokolták, hogy Füreden nincs megfelelő mennyiségű téliesített szálláshely. A két rendezvény elvándorlásával a térség nemcsak az évi több ezer vendégéjszakát, hanem a két konferenciával járó jelentős országos sajtónyilvánosságot is elvesztette. Tihanyban a KSH adatai szerint 2009-ben 106 ezer, 2010-ben 101 ezer, 2011-ben 100 ezer éjszakát töltöttek összesen a vendégek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!