Gázfegyverrel intézett konfliktus

Litér - Közlekedési konfliktus miatt használta gázfegyverét még pénteken egy békési kamionos, aki Litér belterületén egy helyi lakossal került összetűzésbe - tájékoztatott kedden a rendőrség.

Halmos György

A rendőrség tájékoztatása szerint a  helyszínről előállították egy 44 éves békési férfit, lefoglaltak egy gázfegyvert és lőszereket. A kamionos a 72-es főúton közlekedett Veszprém felől Balatonfűzfő irányába, de szerinte az előtte haladó Mercedes személygépkocsi vezetője indokolatlanul fékezgetett. A kamionos megkísérelte megelőzni a személyautót, de ez a forgalmi helyzet miatt nem sikerült. Litér belterületére érve az első buszöbölnél az út jobb oldalára szorította az autót, ekkor a gépkocsi litéri vezetője és utasa is kiszállt. Felmásztak a kamion fülkéjére, és elkezdték ütlegelni az ablakait. A kamion vezetője  megrémült, elővette a tartási engedély nélkül nála lévő  gázfegyverét, majd a Mercedes vezetőjének fejére irányzott lövést adott le. A lövés a reflexszerűen kezét arca elé emelő férfinek nyolc napon belüli sérülést okozott. A leszorító manővert a kamion vezetője egyébként a gépjármű fékhibájával magyarázta.

A teherautó vezetője ellen közúti veszélyeztetés, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!