Az agrárkamara nyereséges éve - Ösztönöznek a magas terhek az illegális vagy féllegális foglalkoztatásra

<b>Veszprém</b> - A megelőző évihez képest tavaly öt-hat százalékkal nőtt a magyar agrárgazdaság nyeresége, és valóíszínűleg elérte a 150-152 milliárd forintot.

Varga Ibolya

Az agrárexport bevétele már szeptemberben elérte a 4,2 milliárd eurót, tavaly egész évben 4,6 milliárdot tett ki - jelentette be Gráf József agrárminiszter a Magyar Agrárkamara tisztújító küldöttgyűlésén, ahol a szervezet megelakulás óta az elnöki tisztséget betöltő dr. Csikai Miklós után dr. Forgács Barnát választották elnökké.

Két ilyen egymást követő ellentmondásos év után óriási eredmény, hogy a magyar mezőgazdaság összesített eredménye növekszik. 

A kettős könyvelést készítő nagyobb vállalkozások 74-75 milliárd, míg az egész ágazat 150-152 milliárd forint nyereséget érhetnek el. Idén agrár- és vidékfejlesztés támogatására 460 milliárd forint áll rendelkezésre, ennek 71,5 százaléka uniós támogatás. 

Az év végéig 110-120 milliárd forint földalapú támogatást utalnak ki a gazdálkodóknak, s januárban számottevően gyorsítják a beruházási támogatásokkal kapcsolatos elszámolást, melyben tavaly év végén három hónapos késés volt. 

További részletek a Napló szerdai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!