Finisében az elkerülő - A völgyhidak már a helyén vannak

Márkó - A kivitelezők rohamtempóban építik a 8-as főút márkói elkerülő szakaszát, hogy tartani tudják a május végi határidőt.

Tremmer Tamás

Ma már az autósok is érzik, végső stádiumában van a 8-as számú főútvonal márkói szakaszának építése. Ennek legbiztosabb jele, hogy a régi és az új főút összekötésén már úgy terelik a forgalmat, hogy helyenként már az új úttesten kell közlekedni. Ezzel párhuzamosan a régi út egyes részeit visszabontják.

A kivitelező konzorcium, Bilfinger-Berger Kft ügyvezető igazgatója, Barabás Miklós lapunkat arról tájékoztatta, hogy tényleg a munka finisében járnak. A 8-as főút márkói elkerülő szakasza egy 276 méter hosszú völgyhidat is tartalmaz, amely a 2x2 sáv miatt tulajdonképpen két hídtest. Ezek már a helyükre kerültek, a végső simításokat végzik rajtuk, folyik a korrózióvédelem, illetve a védőjárda betonozása. Ezt követően már csak a végső aszfaltréteget kell felhordaniuk.

Az utak, egyéb műtárgyak esetében is már csak a végső aszfaltozás van hátra. Ezzel párhuzamosan megkezdték a növénytelepítést, az árkok burkolását. Mindez gőzerővel folyik.

A gyorsításoknak, a túlóráknak, az éjszakai műszakoknak köszönhetően olyan helyzetet teremtettek, hogy ma már lehet beszélni arról, jó az esélye annak, hogy május utolsó napjaiban befejezzék a munkát a főúton. Persze ez még nem jelenti azt, hogy az autósok birtokba vehetik a szakaszt, de elkezdődhet a műszaki átadás. Ha nem jön közbe semmi, június végén végre megindulhat a forgalom az elkerülőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!