Óvodások, kisiskolások ellen terveztek terrortámadást

Baku - Meghiúsítottak az azeri hatóságok egy terrortámadást, amelyet egy radikális, iszlamista csoport tervezett kisiskolás és óvodás gyerekek ellen - jelentették be kedden Bakuban.

MTI

Öt férfi és három nő Grúziából származó fegyvereket és robbanóanyagokat rejtett el egy iskolának és óvodának egyaránt otthont adó bakui épületben, azzal a céllal, hogy ott támadást hajtsanak végre. A csoport tagjai március 16. óta letartóztatásban vannak. Az egyik gyanúsított csecsen származású, a többiek azeri állampolgárok - közölte a nemzetbiztonsági minisztérium.

Oroszországban 2004 szeptemberében az észak-oszétiai Beszlan egyik iskolájában mintegy 1300 diákot, tanárt és szülőt ejtett túszul az évnyitón egy csecsenbarát fegyveres csoport. A túszszedés és a kaotikus szabadító akció során legalább 339 ember lelte halálát a 31 túszejtőn kívül.

A többségében muszlimok lakta, olajban gazdag Azerbajdzsánban az utóbbi években több tucatnyi személyt vettek őrizetve vallási szélsőségesség gyanújával. A nemzetbiztonsági minisztérium közlése szerint több terrortámadást sikerült megakadályozni bakui hivatalos épületek, nagykövetségek és diplomáciai képviseletek elleni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!