Versenyeznek a vegyészek

Veszprém - Az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium ad otthont a vegyipari szakmacsoport tegnap kezdődött Országos Szakmai Tanulmányi versenye döntőjének.

Gaál Julianna

Szolnokról, Budapestről és a vendéglátó veszprémi Ipari Szakközépiskolából érkezett az a tíz diák, akinek tudása két nap alatt mérettetik meg a háromfordulós versenyen. 


Ebben az évben ünnepli hatvanéves jubileumát az Ipari Szakközépiskola, mondta köszöntőjében Irányi László igazgató (jobbra)
(Fotó: Kőrösparti Beatrix)

Tegnap az ünnepélyes megnyitó után egy szakmai szöveget fordítottak a versenyzők, tegnap a péti Nitrogénművekben bonyolították le a vizsga gyakorlati részét, majd délután volt a szóbeli forduló. 

- Ebben az évben ünnepli 60 éves jubileumát az Ipari Szakközépiskola - mondta köszöntőjében Irányi László, az intézmény igazgatója -, és a vegyész szak a legrégebbi az iskolában. 

Sokan jósolták azt, hogy a vegyipar gödörbe kerül, de úgy tűnik, hogy az élet erre rácáfol, és bebizonyosodott az, hogy jól képzett vegyészekre igenis szükség van  tette hozzá. 

Eredményhirdetés holnap lesz a Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskolában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!