Csopak

2014.12.15. 07:57

Advent művészekkel

Paloznak - Színészek, zenészek, írók, költők, képzőművészek mesétek arról, hogyan telik náluk az advent. A karácsonyváró művésztalálkozón kiállítás és adventi vásár is várta a látogatókat.

Prevics Éva

A művészek személyes élményeikről meséltek a közönségnek, arról ők hogyan ünnepelnek, milyen szokásokat tartanak, és gyermekkorukban, hogy telt a karácsony. Részt vett a rendezvényen, Trokán Péter Jászai Mari díjas színész, és Halas Adelaida veszprémi színművész is. A paloznaki Szent József Házban kézműves foglalkozást is tartottak a gyerekeknek, valamint kiállítás nyílt az épületben a szervező Veszprémi Művész Céh alkotóinak műveiből.

Az épület előtt adventi vásár hangolta az ünnepre a közönséget, a finom ételeken és italokon kívül kézműves alkotásokat is lehetett kapni, ezenkívül a Napló és kiadója, a Pannon Lapok Társasága népszerű receptkönyvei is megvásárolhatóak voltak.

A nap Pribojszky Mátyás világhírű szájharmonika művész és zenésztársa blues koncertjével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!