Devecser

2014.07.29. 17:59

Reagáltak a nyilatkozatra

Devecser – Közleményben válaszolt Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely polgármestere a vörösiszap-károsultak nevében felszólaló Ferenczi Gábor (Jobbik) nyilatkozatára.

Heffler Péter

Toldi Tamás devecseri, Tili Károly kolontári és Marton László somlóvásárhelyi polgármester szerint a kormány hathatós és gyors segítséget nyújtott a katasztrófát követően. Hangsúlyozzák, haladéktalanul megkezdődött a katasztrófa következményeinek felszámolása, az újjáépítés, melyet a károkozó helyett a kormány végzett el negyven milliárd forintos támogatással, illetve a kétmilliárd forintos kármentő alapból, mely utóbbi már egy éve befejezte tevékenységét. Kiemelik, hogy ebből a pénzből házakat, utakat, közműveket építettek és vagyoni kártérítést nyújtottak a nehézsorsú embereknek.

Hozzáteszik, a településeket felkeresve mindenki számára érzékelhetők az eredmények. Hangsúlyozzák, a visszamutogatás, feszültségkeltés nem szolgálja a helyreállítát, építkezést. Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke szerint érthetetlen, hogy a kétmilliárd forintos kármentési alap ellenére nincs forrás a károsultak jogerős kártérítési igényeinek kifizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!